Остава се завърнаха от изолация с "Гений"

Сингълът е от предстоящия албум на групата и залага на по-различно звучене

24 юни 2020
social
Снимка от facebook

Група Остава се завърна след тримесечна изолация с нова песен от предстоящия им албум. Заглавието е “Гений”, а парчето залага на смесица от рок енд рол, денс и характерното за Остава звучене, благодарение на техния музикален продуцент Георги Станев.

Георги Георгиев - Жоро е авторът на музиката и текста, а аранжиментът е дело на цялата група.

"Дадох това име на песента, защото истинските гении са много по космополитни от себе си и света, в който всички живеем. В този смисъл "Гений" е провокативна песен, която разказва как в крайна сметка различни трансформации от миналото, могат да те изкарат положителен и освободен. Това е и песен за споделеното желание да си върнеш нещо, което е много важно и те прави щастлив, без да си зависим от отговорите на въпроса, какво те прави щастлив сега", споделя Жоро.

Записът на песента преминава с известни затруднения - заради пандемията и извънредното положение работата по парчето спира за известно време, а по-късно продължава, но в условията на ограничителни мерки и социална изолация: "Всеки влизаше в студиото сам с партиите си, а накрая аз и Свилен прекарахме повече време с Гого, за да финализираме заедно всичко", разказва китаристът.

За визуализацията на песента групата с дългогодишна история отново залага на анимацията - "Защото това е алтернатива на живота ни по принцип. Каква, ще видим.". казва Жоро. От друга страна ги грабва също градската поп арт идея и свежестта на визията. "Винаги сме търсили комбинация от енергии. Мисля, че хем е ретро, хем е модерно, точно както си представяме парчето." - допълва той.

Автор на видеото към "Гений" е София Добрева - впечатляващ млад човек, художник и дизайнер, на свободна практика. Живее в Манчестър и работи основно в областта на музиката и културата. Тя е автор и на някои от музикалните видеа на Hayes&Y, Homeovox, Jin Monic, Рут Колева, Me & My devil и други.

Групата ще направи първия си концерт на живо пред публика след падането на извънредното положение утре, 25-и юни, в популярен столичен клуб на открито. Броят на билетите е ограничен до 120, съобразно мерките на здравните власти във връзка с COVID-19.

Новини