Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
От 9° до 38° ни очакват през август
От 9° до 38° ни очакват през август
Снимка: pxhere.com
От 9° до 38° ни очакват през август Събота, 01.08.2020 г., 08:34 ч. Днес ще има и слънце, и дъжд и гръмотевици в западните и централни райони. По Черноморието ще е почти без валежи

Първият ден на август ще започне с предимно слънчево време.

След това ще се заоблачи и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от североизток.

Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, почти без валежи. 

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. 

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 9° и 14°, а най-високите – между 33° и 38°, сочи прогнозата на НИМХ.

В средата и в края на първото десетдневие на места, главно в Западна България ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевици и относително понижение на температурите.

През повечето дни от второто десетдневие ще бъде предимно слънчево. Вероятност за преминаване на студен фронт има около средата и края на периода, когато на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност.

След 20 август температурите ще останат близки до нормите, но постепенно ще се понижават. Вероятност за краткотрайни валежи има около 25-и и в края на месеца.

Коментари