The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Отбелязваме Денят на Земята - най-големият нерелигиозен празник в света
Отбелязваме Денят на Земята - най-големият нерелигиозен празник в света
Снимка: earthday.org
Отбелязваме Денят на Земята - най-големият нерелигиозен празник в света Четвъртък, 22.04.2021 г., 09:08 ч. Темата на международния екологичен празник тази година е „Да възстановим Земята“

На 22 април отбелязваме Денят на Земята – ежегодно събитие, което се провежда, за да демонстрира подкрепа за опазването на околната среда.

За първи път инициативата е чествана на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. В проявите на Първия Ден на Земята се включват повече от 20 милиона американци от всички краища на страната. Като резултат от това събитие се оформя мощно движение в защита на околната среда и са приети законите за чист въздух и чиста вода на САЩ.

Като международен Денят се чества от 1990 г. с цел да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. Неговата популярност нараства и днес Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята през 1992 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

Коментари