The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Откриха най-възрастния голдън ретривър
Откриха най-възрастния голдън ретривър
Снимка: facebook
Откриха най-възрастния голдън ретривър Четвъртък, 25.06.2020 г., 17:09 ч. Симпатичната дама е в забележително добро здраве за преклонната си възраст

Най-възрастният представител на породата голдън ретривър се казва Огъст и през пролетта отпразнува своя 20-и рожден ден.  

Оги, както я наричат на галено, е на 20 години и 61 дни, за да бъдем точни. От организацията "ГолдънХарт Голдън ретривърс рескю" разказаха, че възрастната дама е била осиновена от Дженифър и Стив Хетершайд от Оукланд, щата Тенеси, когато била на четиринадесет години.

Семейството е празнувало юбилея на любимката си на 24-и април. Тази възраст я превърна в знаменитост в социалните мрежи, защото тя е първият голдън ретривър, за който се знае, че е навлязъл в третото десетилетие на живота си. Обикновено кучетата от породата живеят 10-12 години. 

Стопаните й казват, че Оги е в забележително добро здраве за преклонната си възраст. Когато била на 14 г., се появили проблеми с бъбреците й, но били преодолени със специална храна и добавки. 

 

 

Коментари