Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Отмениха тържествата за Нова година в Рио де Жанейро
Отмениха тържествата за Нова година в Рио де Жанейро
Отмениха тържествата за Нова година в Рио де Жанейро Неделя, 26.07.2020 г., 08:02 ч. Що се отнася до празнуването на карнавала, неговата съдба все още не е окончателно решена, както във формата на уличните тържества, така и по отношение на парадите на училищата по самба.

Празненствата за Нова година в Рио де Жанейро по плажовете и улиците на града, ще бъдат отменени заради епидемията от коронавирус.

През следващите дни кметът на града Марсел Кривела ще представи алтернативни варианти за тържества без прякото участие на граждани и туристи, използвайки цифрови платформи и телевизионни предавания.

Както преди, празненствата в новия формат също ще бъдат изцяло финансирани от извънбюджетни средства, а ресурсите на града ще бъдат насочени за борба с епидемията.

Статуята на Исус в Рио заблестя в цветовете на Бразилия

Що се отнася до празнуването на карнавала, неговата съдба все още не е окончателно решена, както във формата на уличните тържества, така и по отношение на парадите на училищата по самба.

По-рано в петък властите на Сао Пауло също обявиха отмяната на карнавалните тържества. Решението да се откажат от новогодишните тържества в този град беше взето седмица по-рано.

Коментари