Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Отменя се официалният ритуал от честванията на Шипка на 3 март
Отменя се официалният ритуал от честванията на Шипка на 3 март
Снимка: БГНЕС
Отменя се официалният ритуал от честванията на Шипка на 3 март Понеделник, 02.03.2020 г., 16:18 ч. Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен

По препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за 3 март официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се отменя, съобщиха от Областната администрация в Стара Загора.

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен. Въведените временни промени на движението в района остават в сила.

От 20:00 часа днес, 2 март, до 18:00 часа утре, 3 март, ще бъде ограничено двупосочното транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход по пътя Габрово - връх Шипка - Казанлък. Трафикът ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Алтернативен маршрут за връзка между Северна и Южна България е Троянският проход, през който е разрешено преминаването на превозни средства до 12 тона.

Коментари