Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Отменят концерти и филмови премиери заради коронавируса
Отменят концерти и филмови премиери заради коронавируса
Снимка: facebook
Отменят концерти и филмови премиери заради коронавируса Петък, 13.03.2020 г., 09:29 ч. Големите организатори на музикални и спортни събития излязоха с безпрецедентно общо изявление

Най-големите компании, организатори на концерти в света обявиха, че преустановяват всички турнета до края на март заради разпространението на коронавируса по света.

В безпрецедентно в модерната история на музикалната индустрия съвместно изявление се казва, че са сформирали екип, който ще следи за спазването на мерките за предпазване от зараза и всички други изисквания на съответните власти, които са в интерес на здравето на артистите, феновете, екипите и световната общност.

Групата препоръчва мащабните събития до края на март да бъдат отложени, а за по-малките да бъдат стриктно следвани изискванията на местните власти. И се допълва, че имат готовност да пренасрочват концерти, фестивали и други събития на живо, при първа възможност.

Изявлението на промоутърите ще засегне стотици хиляди хора по целия свят, които са си купили билети. Сред турнетата, които се спират за момента, са това на Billie Eilish, Tame Impala, Post Malone, Michael Buble, Maluma, Cher и още много други известни изпълнители.

Много големи музикални фестивали също бяха отложени, включително Coachella. Стана ясно също, че няма да се състоят церемониите на канадските музикални награди Juno, както и Kids’ Choice Awards, където само преди ден беше потвърдено участието на Justin Bieber и Quavo.

Разочарование има и за киноманите - премиерата на деветия филм “Бързи и яростни” беше отложена чак за април 2021г.

Феновете няма да могат да гледат и трилъра “Нито звук част 2”, който трябваше да тръгне по кината на 20-и март. За него все още няма насрочена нова дата.

За неопределено време се отлага и премиерата на игралната версия на анимацията “Мулан”, която очаквахме на 27-и март. 

Спрени са и снимките на следващите епизоди на популярни сериали като "Анатомията на Грей" и "Сутрешно шоу" с Jennifer Aniston. 

Коментари