Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Отново триумф на "Игра на тронове" на наградите "Еми"
Отново триумф на
Отново триумф на "Игра на тронове" на наградите "Еми" Вторник, 18.09.2018 г., 09:45 ч. Хитовият сериал получи статуетката за най-добра драматична телевизионна поредица

Сериалът „Игра на тронове“ на американската кабелна телевизия HBO беше удостоен с награда „Еми“ за най-добър драматичен сериал на 70-ата церемония в Лос Анджелис за наградите на Американската академия за телевизионно изкуство и наука. Церемонията се проведе в „Майкрософт тиътър“ в Лос Анджелис тази нощ.

За трети път „Игра на тронове“ получава награда „Еми“ - телевизионния еквивалент на "Оскарите". „Прекрасната г-жа Мейзъл“ на Амазон получи „Еми“ за най-добър комедиен сериал.

Британската актриса Клеър Фой получи наградата „Еми“ за най-добра актриса за ролята й на младата кралица Елизабет II в драматичния сериал „Короната“. Сериалът на стрийминг канала "Нетфликс" стана трамплин за 34-годишната актриса, участвала преди това в британски телевизионни филми.

Британският актьор Матю Рис беше удостоен с „Еми“ за най-добър актьор за ролята му в сериала „Американците“ - сага за съветските шпиони от КГБ в САЩ през Студената война, чийто шести и последен сезон завърши през пролетта.

Танди Нютън получи „Еми“ за най-добра актриса в поддържаща роля в сериала „Западен свят“.

Наградата „Еми“ за най-добър актьор в поддържаща роля беше присъдена на Питър Динклидж за ролята му в сериала „Игра на тронове“.

Коментари