Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Отрязаха 100 000 лалета заради коронавируса в Япония
Отрязаха 100 000 лалета заради коронавируса в Япония
Снимка: pixabay.com
Отрязаха 100 000 лалета заради коронавируса в Япония Сряда, 22.04.2020 г., 16:57 ч. За да не се събират хората да ги гледат и така да нарушават органичителните мерки

Любителите на цветята в Япония ще трябва да изчакат до следващата година, за да се радват на лалетата, след като в парк в град Сакура орязаха повече от 100 000 стъбла, за да наложат правилата за социално дистанциране за контрол на коронавируса.

Длъжностните лица в град Сакура, на 50 километра източно от Токио, орязаха лалетата в „Sakura Furusato Hiroba“ и отмениха ежегодния фестивал на лалетата, за да откажат хората да се събират, след като миналата седмица беше обявена извънредна ситуация.

"Много посетители дойдоха през уикенда, когато цветята бяха в пълен разцвет. Стана масово събиране, така че нямахме друг избор, освен да вземем решение да отрежем цветята", каза Сакихо Кусано, служител на градския туризъм.

Броят на заразените с коронавирус в Япония беше 11 500 в сряда.

Въпреки липсата на розови и червени цветя, които обикновено покриват като килим градините с лалета на площ от 7 000 квадратни метра по това време на годината, паркът привлича малко посетители.

"Много, много, много жалко. Настроението ми се срина, когато видях това", каза в сряда 77-годишната Мисако Йонекубо.

Отрязаните цветя са били дарени на детски градини.

Коментари