The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Париж ограничава скоростта до 30 км/ч.
Париж ограничава скоростта до 30 км/ч.
Снимка: unsplash.com
Париж ограничава скоростта до 30 км/ч. Събота, 10.07.2021 г., 09:22 ч. В Париж вече има 60 процента зони с ограничение на скоростта до 30 км/ч, а средната скорост на придвижване в момента е 16 км/ч.

Кметството в Париж въвежда от края на август повсеместно ограничение на скоростта до 30 километра в час във френската столица с някои малки изключения.

След "корона пистите", въведени по време на първия локдаун, едновременно с реформата на уличното паркиране и преди установяването на зони с ограничен трафик в историческия център на града през първото полугодие на 2022 г. заместник-кметът ускори реформите, които е възможно да предизвикат гнева на шофьорите.

В Париж вече има 60 процента зони с ограничение на скоростта до 30 км/ч, а средната скорост на придвижване в момента е 16 км/ч.

Повсеместното въвеждане на ограничението обаче е "голяма културна победа" за еколозите, които десетки години се борят за намаляване на скоростта в града, отбелязва бивш кандидат на Зелените за кметския пост в столицата.

Ограничението на скоростта на околовръстния булевард ще остане 70 км/ч. Пътните артерии край кейовете на р. Сена остават с ограничение от 50 км/ч.

Според допитване от края на 2020 година 59 процента от парижани подкрепят намаляване на скоростта до 30 км/ч по улиците на столицата, при условие че някои пътища останат с ограничение до 50 км/ч.

Коментари