Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Парламентът ще заседава извънредно в четвъртък
Парламентът ще заседава извънредно в четвъртък
Снимка: БГНЕС
Парламентът ще заседава извънредно в четвъртък Вторник, 31.03.2020 г., 17:53 ч. Депутатите ще обсъдят предложенията на правителството за актуализация на бюджета заради кризисната ситуация вследствие на мерките срещу разпространението на коронавируса у нас

Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на 2 април 2020 г., четвъртък, от 13:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

На заседанието ще бъде разгледан на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г., внесен от Министерския съвет на 31 март 2020 г. Актуализацията на бюджета предвижда дефицитът по консолидираната фискална програма да бъде три на сто, а максималният нов дълг за годината - 10 милиарда лева.

Народните представители ще обсъдят на първо четене и проект за промени в Закона за енергетиката, внесени от народния представител Валентин Николов.

Миналата седмица депутатите решиха по време на извънредното положение Народното събрание да заседава само по законопроекти и актове, свързани с усложнената ситуация заради разпространението на коронавируса у нас.

Коментари