The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Paul McCartney оглави списъка на най-богатите британски музиканти
Paul McCartney оглави списъка на най-богатите британски музиканти
Снимка: facebook
Paul McCartney оглави списъка на най-богатите британски музиканти Неделя, 23.05.2021 г., 14:18 ч. Състоянието на легендата от Beatles се е увеличило въпреки пандемията

Paul McCartney и Ed Sheeran намериха място сред най-богатите британски музиканти в списъка на "The Sunday Times" за тази година.

Вестникът отбелязва, че въпреки липсата на приходи от турнета заради пандемията през изминалата година, печалбите на изпълнителите от стрийминг на музиката им са достигнали рекордни стойности.

Три от най-големите в света звукозаписни компании - Sony, Universal и Warner – отбелязват приходи от стрийминг платформите от 2.21 милиарда долара през първите три месеца на пандемията през 2020 г. Това е повишило и цената на музикалните права, което доведе и до големи сделки за продажба на каталозите на музикантите, като тази на Bob Dylan с Universal Music през декември.

McCartney оглавява списъка с най-богатите британски музиканти тази година, заедно със съпругата си Nancy Shevell. Тяхното състояние се оценява на 820 милиона британски лири, повишение с 20 милиона спрямо данните от списъка през 2020 г.

U2 се нареждат на второ място с общо състояние от 620 милиона британски лири (увеличение с 37 милиона спрямо миналата година), а Andrew Lloyd Webber e трети с 525 милиона.

В топ 10 на списъка следват Elton John с 375 милиона британски лири, Mick Jagger с 310 милиона, Keith Richards с 295 милиона и Sheeran, който е на 9-то място с 220 милиона.

Sheeran е най-богатият млад музикант - 30-годишният хитмейкър изпревари Harry Styles, Little Mix, Niall Horan и Louis Tomlinson.

Нов документален сериал с McCartney, продуциран от Rick Rubin, ще излезе през юли.

Коментари