Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пазарите може да отворят след Великден
Пазарите може да отворят след Великден
Снимка: БГНЕС
Пазарите може да отворят след Великден Понеделник, 13.04.2020 г., 17:44 ч. Ако се спазват противоепидемичните мерки, уточни здравният министър по време на проверка на столичния пазар "Димитър Петков"

Пазарите може да бъдат отворени след Великден, ако противоепидемичните мерки продължат да се спазват. Това заяви пред журналисти здравният министър Кирил Ананиев, който инспектира дисциплината на столичния пазар "Димитър Петков":

"Затова правим тези обиколки. Ако установим устойчивост на поведението и на търговци, и на купувачи, ще гледаме възможно най-бързо след Великден да отворим пазарите. Целта е да съхраним здравето на хората. Тоест трябва да се намери необходимият баланс и него го търсим в момента".

Ананиев заяви, че изискванията се спазват и в провинцията, където контролът по-лесно се прилага заради по-малкото клиенти и по-малкия размер на пазарите.

Министърът допълни, че постоянно се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги:

"Разбрали сме се. Вътре, в самия магазин, самите търговски вериги организират спазването на изискванията, а навън вече с помощта и на органите на реда се спазва дистанция от метър и половина-два, без да има някакъв наплив".

Работата на всички кооперативни пазари и цветни борси беше забранена в неделя, след като в събота бяха констатирани редица нарушения на противоепидемичните мерки. На тези обекти беше позволена работа от понеделник до сряда (16-и април) включително, за да реализират продукцията си.

От четвъртък пазарите трябва да бъдат затворени за неопределено време.

Коментари