Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Педро Алмодовар с нов опит за англоезичен филм
Педро Алмодовар с нов опит за англоезичен филм
Снимка: БГНЕС
Педро Алмодовар с нов опит за англоезичен филм Вторник, 11.02.2020 г., 10:35 ч. Испанският режисьор ще снима късометражен филм по пиеса на Жан Кокто

Испанският режисьор Педро Алмодовар планира да снима късометражен филм по пиесата на Жан Кокто „Човешкият глас“.

Главната роля режисьорът смята да даде на носителката на „Оскар“ Тилда Суинтън. Той планира да започне снимките в близко бъдеще, за да може през есента да представи лентата на филмов фестивал, информира БГНЕС.

След този проект Алмодовар иска да започне работа по друг – адаптация на сборника с разкази на американската писателка Лусия Берлин “A manual for cleaning women: selected stories” („Ръководство за домашни работнички: избрани истории“).

Това ще са първите му англоезични филми след няколко неуспешни опита.

В началото на 90-те той се опита да работи върху комедията “Сестра Акт!” с Упи Голдбърг, но в крайна сметка тя беше заснета от Емил Ардолино.

По-късно, през 2016 г., Педро Алмодовар поиска да заснеме на английски език разказите на носителката на Нобелова награда за литература Алис Манро. За основа той взе произведения от колекцията й „Бегълка“. За главната роля беше спрягана Мерил Стрийп, но след това режисьорът промени решението си и засне лентата на испански. Тя получи името “Жулиета”.

Коментари