The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
PETA обяви Billie Eilish за “Човек на годината”
PETA обяви Billie Eilish за “Човек на годината”
Снимка: БТА
PETA обяви Billie Eilish за “Човек на годината” Четвъртък, 02.12.2021 г., 13:04 ч. Певицата е защитник на правата на животните и веган

Организацията Хора за етично отношение към животните (PETA) избра Billie Eilish за “Човек на годината”. От PETA обясниха, че певицата получава титлата, защото “защитава правата на животните и използва влиянието си, за да убеждава модната индустрия, че жестокостта никога не е на мода”.  19-годишната Eilish е най-младата личност, която получава отличието на организацията.

“PETA е по-щастлива от всякога да почете Billie за това, че използва всяка възможност, за да изтъкне, че веган модата и веган храните са по-добри към животните и към планетата, която делим с тях”, казва президентът на организацията Ingrid Newkirk, като използва заглавието на последния албум на звездата “Happier Than Ever” (“По-щастлива от всякога”). 

Една от причините за избора на Eilish за “Човек на годината” са скорошните ѝ изяви в модните среди. Тази година певицата стана най-младата звезда, избрана за един от официалните домакини на бала на Музея на изкуството “Метрополитън”. На събитието тя беше облечена с приказна рокля на Oscar de la Renta, изработена без използване на коприна. Billie се съгласила да носи дреха на модния гигант, а в замяна оттам обещали в бъдеще да не използват животински кожи в колекциите си. Менюто на галата също беше съставено от вегански ястия. 

Наскоро Billie Eilish си партнира и с бранд за спортни стоки за своя колекция спортни обувки. Тя обясни, че моделите са “100% веган с 20% рециклирани материали”. А за създаването на първия аромат на певицата, който носи нейното име, не са използвани никакви животински съставки и парфюмът не е тестван върху животни. 

През май в интервю за британското списание “Vogue” Eilish говори за решението си да стане веган: “Проучих млечното и месното производство. Просто не можех да продължа живота си, като знаех какво се случва в животинския свят и без да направя нещо по въпроса”.

По-рано тази година Billie беше сред 20-те звезди, обявени от PETA за “най-красивия веган”, заедно с музикантите Lenny Kravitz, Anderson .Paak, Chloe и Halle Bailey, и Lizzo.

 

Коментари