Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пиратството на филми скочи с 40%
Пиратството на филми скочи с 40%
Снимка: Pixabay
Пиратството на филми скочи с 40% Неделя, 03.05.2020 г., 08:52 ч. Пиратството се е увеличило с 41% в САЩ, 43% във Великобритания и 45% в Канада.

Броят на посещенията в пиратски сайтове за кино нарастна средно с 40 на сто само за месец. Такава е равносметката от проучването на компанията Muso, която сравни последната седмица на февруари със същия период през март. Този ръст е „бецпрецедентен“, коментират от фирмата.

Пиратството се е увеличило с 41% в САЩ, 43% във Великобритания и 45% в Канада. Сред „шампионите“ по ръст в нелегалното теглене на филми са Италия и Испания – двете европейски страни, които бяха най-тежко засегнати от новия коронавирус. Там посещенията в торент тракерите за месец скочиха със съответно 66 и 50 процента.

Индия също понася тежък удар от пиратството. Там този процент достига до 63. В Португалия той е 47, във Франция – 41, Германия – 36.

Лошата тенденция е в резултат на мерките за изолация, които позиционираха населението по света у дома, на фона на нефункциониращи киносалони.

Коментари