Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Пирогов" търси предпазни щитове за работещите в болницата
Снимка: Facebook
"Пирогов" търси предпазни щитове за работещите в болницата Четвъртък, 19.03.2020 г., 07:08 ч. В момента в най-големия център за спешна медицинска помощ у нас се лекуват тежките случай от коронавирус

Доц. д-р Христо Иванов Шивачев, д.м., координатор на Специализирания комплекс по детски болести и Началник Клиника по детска хирургия, отправи призив за помощ.

Ето какво гласи призивът:

"Здравейте, аз съм доц. Христо Шивачев, председател на борда на директорите на УМБАСМ "Н.И. ПИРОГОВ" ЕАД и Началник клиника по детска хирургия. Обръщам се към Вас със следния проблем. Вие знаете, че в момента в Пирогов се лекуват тежките случай от корона вирус. Нашите колеги реаниматори извършват всички манипулации по интубация, бронхоалвеоларен лаваж и трахеобронхоаспирация само с маска и очила. Няма фирма в България, която да ми достави предпазни щитове в следващият месец, а колегите работят сега. Моята молба към Вас е ако имате предпазни шлемове с които не работите и можете да ни ги дадете, да съберем предпазните средства за колегите, вършещи своята работа. Ще Ви бъда признателен за този жест. Тел 0887348311".

Източник: Facebook

Коментари