Плащат половин милиард за продълженията на "Вади ножовете"

Това е една от най-големите сделки в областта на филмовите права

01 април 2021
social
Снимка от facebook

Netflix ще плати внушителната сума от 450 милиона долара за правата над две продължения на филма "Вади ножовете" (“Knives Out”), съобщи Variety. Продукциите отново ще съберат режисьора Rian Johnson и звездата Daniel Craig, с когото си партнираха за първата детективска история от 2019 г.

"Вади ножовете" беше продуциран от Media Rights Capital и разпространяван от Lionsgatе. Филмът донесе печалба от 311.4 милиона долара при бюджет от едва 40 милиона. Johnson беше номиниран за "Оскар" за оригинален сценарий.

Новото попълнение в каталога на Netflix ще му помогне да задържи добри позиции на фона на нарастващата конкуренция на международния пазар на видеострийминг услугите. През последните месеци неговата доминираща роля беше заплашена от появата на редица конкуренти като HBO Max, Disney+ и Apple TV+.

Това е една от най-големите сделки в областта на филмовите права.

Двете продължения на "Вади ножовете" ще дадат ново поле за изява на Craig в следващите години, след като той приключи участието си в поредицата за Джеймс Бонд. Актьорът изигра образа на британския таен агент в пет филма. Последният, "Смъртта може да почака", се очаква в кината през есента, след като вече няколко пъти премиерата му се отлага заради пандемията.

Johnson е режисирал "Междузвездни войни: Последните джедаи","Looper: Убиец във времето" и "Пакетът" ("Brick").

Във "Вади ножовете", замислен като подобие на историите на Агата Кристи, ексцентричен писател е убит в дома си. Неговото алчно семейство се оказва под подозрение за престъплението. В звездния състав на филма са още Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Ana de Armas, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield и вече покойния Christopher Plummer.

Остава неизвестно дали продълженията ще бъдат пускани по кината в допълнение към излъчването им в Netflix.

Новини