Почетна награда за Kate Winslet от фестивала в Торонто

Събитието ще се проведе частично онлайн заради пандемията

17 юли 2020
social
Снимка от facebook

Kate Winslet ще добави още един трофей в актива си. Носителката на "Оскар" ще получи почетната награда на кинофестивала в Торонто (TIFF) “Tribute Actor Award” за цялостен принос към филмовото изкуство

“Великолепното и завладяващо екранно присъствие на Kate продължава да привлича, да забавлява и да вдъхновява както зрителите, така и актьорите” казва изпълнителният директор на TIFF Joana Vicentе в изявление. “От ранните й роли в “Божествени създания”, “Разум и чувства” и “Титаник” до “Пътя на промените”, “Четецът”, “Милдред Пиърс” и “Стив Джобс”, нейното присъствие на екрана е толкова могъщо и смело, колкото са и жените, в чиито образи тя се превъплъщава. Последната й роля на Мери в "Амонит" затвърждава позицията й на една от най-добрите и уважавани актриси от нейното поколение, и за нас е огромно удоволствие да почетем нейния изключителен талант на тазгодишния фестивал", казват организаторите. 

Kate Winslet отново ще работи с James Cameron

Заради пандемията тази година 45-ото издание на киносъбитието в Торонто ще протече предимно онлайн, но ще има и прожекции на живо. TIFF ще се състои между 10-и и 19-и септември, a Winslet ще приеме наградата си на 15-и септември на виртуална гала вечер. 

Миналата година церемоията почете звезди като Joaquin Phoenix, Meryl Streep и Taika Waititi.

Сред филмите филмите, които ще се борят за награда тази година освен “Амонит”, е и “Bruised”, с който носителката на “Оскар” Halle Berry прави дебюта си като режисьор

Kate Winslet e номинирана 5 пъти за наградата на Академията и я печели за ролята си в “Четецът”. Трима от призьорите от Торонто миналата година спечелиха и “Оскар” - Joaquin Phoenix, Taika Waititi и кинематографа Roger Deakins.  

Новини