Почина актьорът Paul Ritter

Той изигра ролята на Анатолий Дятлов в хитовия сериал "Чернобил"

06 април 2021
social
Снимка от кадър YouTube

Британският актьор Paul Ritter, който участва в хитовия драматичен сериал "Чернобил", е починал от мозъчен тумор на 54 години.

“С огромна мъка потвърждаваме, че Paul Ritter почина миналата нощ", заяви неговият агент. “Той си отиде спокойно, у дома, заобиколен от съпругата си Polly и синовете си Frank и Noah. Paul беше униклано талантлив актьор, изиграл голямо разнообразие от образи на сцената и на екрана с изключително майстворство. Той беше много интелигентен, мил и забавен. Ще ни липсва неописуемо", каза още той.

Ritter е участвал във филма за Джеймс Бонд "Спектър на утехата" и в "Хари Потър и Нечистокръвния принц". Има редица телевизионни роли, но най-известна ще остане тази на Анатолий Дятлов, заместник главен инженер на атомната електроцентрала в Чернобил в сериала "Чернобил". Той се нареди сред най-гледаните телевизионни поредици за всички времена и получи множество награди.

Ritter се счита за един от водещите актьори на британската сцена, има номинации за престижните театрални награди награди "Оливие" и "Тони".

Новини