Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Почина актрисата от "Туин Пийкс" Peggy Lipton
Почина актрисата от
Почина актрисата от "Туин Пийкс" Peggy Lipton Понеделник, 13.05.2019 г., 10:18 ч. Звездата от години се бореше с раково заболяване

Peggy Lipton, която изпълни една от главните роли в култовия сериал "Туин Пийкс", е починала на 72-годишна възраст от рак.

В изявление, направено от дъщерите й Rashida и Kidada Jones се посочва, че Lipton е починала в събота, заобиколена от семейството си.

"Съкрушени сме от кончината от рак на нашата любима майка. Тя си отиде в мир, заобиколена от дъщерите и племенниците си. Бяхме щастливи във всеки един момент, прекаран с нея. В момента думите не могат да изразят чувствата ни, но все пак ще кажем: Peggy беше и винаги ще бъде нашата пътеводна светлина, както в този свят, така и в отвъдния. Тя завинаги ще остане част от нас", гласи изявлението.

Звездата на Peggy Lipton изгрява със сериала "The Mod Squad", излъчван между 1968 и 1973 г. За ролята си в поредицата през 1971 г. актрисата получава награда "Златен глобус".

Едно от най-известните превъплъщения на Peggy Lipton е в образа на собственичката на ресторант Норма Дженингс в сериала "Туин Пийкс".  

През 1974 г. Lipton се омъжва за музикалния продуцент Quincy Jones. Двамата имат две дъщери, които също се изявяват като актриси. Развеждат се през 1989 г.

Коментари