Почина изпълнителката на “Flashdance... What a Feeling”

Irene Cara беше известна и с песента "Fame"

26 ноември 2022
social
Снимка от twitter

На 63 години почина Irene Cara.

Американската певица и актриса беше позната със заглавната песен от филма “Fame” от 1980 г., както и като авторка и изпълнителка на хита “Flashdance... What a Feeling”, за който спечели “Оскар” и “Грами”. 

Участвала е и във филми с Clint Eastwood и Tatum O'Neal.

Говорителката на Cara съобщи, че тя е починала в дома си във Флорида, но точната причина все още не е известна. 

Cara е родена през 1959 г. в Бронкс, Ню Йорк. Тя е най-малката от пет деца в семейството и започва кариерата си в испанска телевизия. Баща ѝ е от Пуерто Рико, а майка ѝ е с кубинско-американски произход.

Като дете тя записва музика на английски и испански, а по-късно участва и в мюзикъли на различни театрални сцени, включително на Бродуей. 

Славата за Cara идва през 1980 г., когато получава ролята на Коко Ернандес и изпява заглавната песен от филма “Fame”. За изпълнението си тя беше номинирана за “Златен глобус” за най-добра актриса. 

Cara изпява хита “Flashdance… What A Feeling” за блокбастъра “Flashdance” от 1983 г. Тя е и сред авторите на композицията. За него тя печели “Грами” за най-добро женско поп вокално изпълнение, както и наградата на Американската киноакадемия в категорията за най-добра оригинална песен към филм. 

“Flashdance” се превръща в третия най-печеливш филм за 1983 г.

Judith A Moose, говорителката на Cara, каза за певицата, че тя е “красива и надарена душа, чието наследство ще живее вечно чрез музиката и филмите”. По думите ѝ звездата е работила върху няколко нови проекта непосредствено преди смъртта си и сега с нейния мениджър планират да ги довършат, защото такова би било и желанието на самата певица.

 

 

Новини