Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Почина майката на Кийфър Съдърланд
Почина майката на Кийфър Съдърланд
Снимка: facebook
Почина майката на Кийфър Съдърланд Понеделник, 06.04.2020 г., 14:57 ч. Шърли Дъглас беше актриса и активистка

Известната канадска актриса и активистка Шърли Дъглас почина на 86-годишна възраст, съобщи в социалните мрежи нейният син, актьорът Кийфър Съдърланд.

Той обяви, че майка му е починала в неделя сутринта от пневмония, като кончината й не е свързана с пандемията от коронавирус.

"Майка ми беше изключителна жена, която водеше необикновен живот. За съжаление от известно време тя се бореше със здравословни проблеми и ние, нейното семейство, знаехме, че този ден ще дойде", написа Съдърланд, известен с ролята на Джак Бауър в сериала "24".

Дъщеря на Томи Дъглас - първия премиер на канадската провинция Саскачеван, Шърли Дъглас следва актьорската си кариера между Канада и САЩ. Актрисата е работила с режисьори от ранга на Стенли Кубрик и Дейвид Кроненбърг.

Шърли Дейвис е известна и като активистка за прогресивни каузи, сред които движението за граждански права в САЩ или в подкрепа на системата за обществено здравеопазване в Канада. Дейвис има три деца, сред които две от брака си с известния канадски актьор Доналд Съдърланд. 

 

 

Коментари