Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Почина Peter Green основател на Fleetwood Mac
Почина Peter Green основател на Fleetwood Mac
Почина Peter Green основател на Fleetwood Mac Неделя, 26.07.2020 г., 07:50 ч. През 1998 г. той бе почетен сред осемте имена от състава на Fleetwood Mac, включени в Залата на славата на рокендрола.

Един от основателите на Fleetwood Mac Peter Green, почина на 73 години, съобщи адвокатът на семейството му.

Роденият в района Бетнал Грийн в Източен Лондон музикант създава Fleetwood Mac с барабаниста Мик Флийтууд. Двамата се събират, след като Грийн заема мястото на Ерик Клептън за концерт на групата John Mayall's Bluesbreakers.

След това те убеждават Джон Маквий да се присъедини като бас китарист и се смята, че са го привлекли и с обещание да добавят част от фамилното му име към това на групата. Така се появява Fleetwood Mac, разказва Би Би Си.

Fleetwood Mac тръгват на турне с обновен състав

През 1998 г. той бе почетен сред осемте имена от състава на Fleetwood Mac, включени в Залата на славата на рокендрола. Това още Стиви Никс, Линдзи Бъкингам, Джон Маквий, Кристин Маквий, Дани Кируон и Джеръми Спенсър.

Новината за смъртта му идва броени дни, след като групата обяви, че ще пусне на пазара ретроспективен албум, документиращ творчеството им в периода 1969-1974 г.

Коментари