Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Почитаме паметта на светите мъченици София и дъщерите ѝ Вяра, Надежда и Любов
Почитаме паметта на светите мъченици София и дъщерите ѝ Вяра, Надежда и Любов
Снимка: БГНЕС
Почитаме паметта на светите мъченици София и дъщерите ѝ Вяра, Надежда и Любов Вторник, 17.09.2019 г., 08:00 ч. Днес е и празникът на София и от Столичната община предупреждават за промени в движението заради тържествата по този повод

Днес православните християни почитат паметта на светите мъченици София и дъщерите ѝ Вяра, Надежда и Любов. Днешната дата е избрана с решение на Столичния общински съвет от 25 март 1992 г. за празник и на град София.

Празничната програма започва в 11:30 часа с официална церемония по издигането на знамето на града пред храма "Света София" и тържествен водосвет.

В 18.30ч. в Народния театър „Иван Вазов" ще бъдат връчени наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата. Краят на тържествата ще постави светлинно шоу на площад "Александър Първи" от 20:30 часа.

По повод празника на София днес с безплатен вход ще работят Зоологическата градина, парк-музей „Врана", Регионалният исторически музей и Софийската градска художествена галерия.

От Столичната община предупреждават за промени в движението по този повод. От сутринта до приключване на тържествата е забранен престоят и паркирането около пл. "Александър Невски" - по част от улиците "11 август", "Оборище", "Раковски" и "Дунав". До 18:00 часа се забранява паркирането на пл. „Николай Гяуров" и ул. „Московска". От 8 часа тази сутрин е забранено и влизането на автомобили по ул. Оборище между "Раковски" и "11 август".

Коментари