Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Подготвят биографичен филм и за Bee Gees
Подготвят биографичен филм и за Bee Gees
Снимка: facebook
Подготвят биографичен филм и за Bee Gees Петък, 01.11.2019 г., 12:15 ч. Над проекта работи продуцентът на хитовата лента "Бохемска рапсодия"

Продуцентът на хитовия филм "Бохемска рапсодия", който разказа историята за живота на Freddie Mercury и Queen, ще се заеме с нов подобен проект, посветен на други музикални икони - Bee Gees.

Graham King, Paramount Pictures и продуцентската компания "Sister" ще работят по филма, за който все още няма нито сценарий, нито избрани актьори.

Paramount вече закупиха правата над музиката на Bee Gees, което означава, че песните на триото ще могат да се използват в бъдещата продукция.

King отбеляза голям успех с хита "Бохемска рапсодия", който спечели 903 млн. долара в световния бокс-офис. Rami Malek, който се превъплъти в Mercury, спечели "Оскар" за най-добър актьор.

Положителните реакции и огромния интерес към лентата, както и към римейка на "Роди се звезда" на Bradley Cooper, направиха музикалните филми много доходоносни. "Рокетмен" за живота и кариерата на Elton John също донесе на Paramount солидни приходи от 195 млн. долара по-рано тази година. Baz Lurhmann работи по филм за Elvis Presley, а освен това в процес на разработване са продукции за Aretha Franklin, Bob Marley и Carole King.

Историята на Bee Gees ще бъде интересна за публиката със своите обрати. Тримата най-възрастни братя Gibb се стремят първо към кариера в Австралия, а след това във Великобритания, като работят с мениджъра на Beatles Brian Epstein. Пробивът им в САЩ идва в края на 60-те години. През 1970г. се разделят след братска вражда, усложнена от проблеми с алкохола и наркотиците.

Братята Gibbs обаче успяват да се сдобрят, събират се отново и стават по-популярни отвсякога. Техни песни като "Stayin’ Alive", "Night Fever", "More Than a Woman" и "How Deep Is Your Love" от саундтрака на хитовия филм от 1977г. "Треска в събота вечер", оформят и удължават диско ерата. Триото има шест последователни сингъла под номер 1 в класацията на САЩ за по-малко от две години. Следва нов период на проблеми - разводи, отново зависимости и смъртта на по-малкия им брат Andy на 30-годишна възраст.

Maurice Gibb почина през 2003г., последван от близнака си Robin през 2012г. Barry Gibb, чиито фалцет помогна за създаването на уникалното звучене на групата, получи рицарско звание през 2018г. Последната му музикална изява беше приета възторжено от публиката на фестивала Glastonbury през 2017г.

Коментари