The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Подготвят мюзикъл с песни на Принс
Подготвят мюзикъл с песни на Принс
Подготвят мюзикъл с песни на Принс Четвъртък, 06.12.2018 г., 10:00 ч. Наследниците на музиканта са одобрили проекта

Universal Pictures са придобили правата за едни от най-големите хитове на Принс, които ще послужат за основа на бъдещ мюзикъл, пише "Гардиън", позовавайки се на "Варайъти". Наследниците на певеца са преговаряли с няколко студиа за същия проект.

Вече са започнали срещи между сценаристи и продуценти, които трябва да определят в каква посока ще тръгне проектът. Някои източници твърдят, че филмът от 1984 г. "Purple Rain", в който Принс играе главната роля, е биографичен, така че мюзикълът се нуждае от по-оригинална режисура.

Новината идва няколко месеца след като "Mamma Mia! Отново заедно" спечели почти 400 млн. долара, с което последва успеха на оригиналния филм. Годината беше успешна и за друг мюзикъл - "Роди се звезда" с Брадли Купър, който направи над 350 млн. долара в световния боксофис. А "Бохемска рапсодия" се превърна в най-печелившия музикален биографичен филм за всички времена с 534 млн. долара до момента.

През 2019 г. се очаква да излезе и биографичната драма за Елтън Джон "Rocketman" с Терън Еджертън в главната роля. Следващата година по кината ще се появи и дългоочакваната филмова версия на мюзикъла "Котките", в който си партнират Тейлър Суифт, Идрис Елба, Иън Маккелън, Джуди Денч и Джейсън Деруло.

Албумите на Принс са отбелязали продажби в размер над 100 млн. копия. Певецът, който почина през 2016 г. на 57-годишна възраст, е носител на 8 награди "Грами", както и на един "Оскар" за оригинална музика към филма "Purple Rain".

Тази година беше потвърдено и че Ава Дюверней ще направи документален филм за Принс от няколко части за "Нетфликс".

Коментари