The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
"Подпалвачката" възпламенява кината на фаталния 13 май
Снимка: Forum Film Bulgaria
"Подпалвачката" възпламенява кината на фаталния 13 май Събота, 12.02.2022 г., 11:19 ч. Шедьовърът на Стивън Кинг оживява на голям екран в нова впечатляваща адаптация

Един от най-обичаните бестселъри на ненадминатия майстор на страховитото Стивън Кинг -  Подпалвачката оживява на голям екран в нова впечатляваща адаптация от продуцентите на Невидимия.

Напрегнатият фантастичен трилър разказва историята на момиче с невероятната дарба да създава огън с ума си, което се бори да разбере себе си и да защити семейството си от сенчеста правителствена агенция, която иска да я залови и контролира.

Режисьор на Подпалвачката е Кийт Томас (The Vigil), сценарият e на Скот Тиймс (Хелоуин убива), по едноименния роман на Стивън Кинг, а продуценти са Джейсън Блум (Хелоуин, Невидимия) и носителят на „Оскар“ Акива Голдсман (Красив ум).

Музиката на филма е дело на легендарния режисьор и композитор Джон Карпентър и колегите му от франчайза Хелоуин Коди Карпентър и Даниел Дейвис.

В ролите са Райън Кийра Армстронг, Зак Ефрон, Глория Рубен, Къртууд Смит, Джон Бисйли, Сидни Лемън, Майкъл Грейайс, Тина Янг и др.

Коментари