Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пореден ден с мъгла
Пореден ден с мъгла
Пореден ден с мъгла Четвъртък, 19.12.2019 г., 08:33 ч. Ще има и разкъсана средна и висока облачност

Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. На места в равнините и низините ще има и мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури в повечето райони, ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, а максималните ще останат в широки граници - от 8 до 10 градуса в местата с по-трайна мъгла до 17-18 градуса в по-високите части от страната, в София около 11 градуса.

Над планините също ще има разкъсана седна и висока облачност, без валеж. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 10.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, преди обяд на места по южното крайбрежие с намалена видимост. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 14-15 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В петък ще се повишат сутрешните температури, дневните в Западна България слабо ще се понижат, а на изток, където ще духа слаб до умерен югозападен вятър, ще останат до 14-16 градуса. На отделни места в югозападните райони е възможно да превали слабо.

В събота облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места, главно в западната половина от страната ще превали дъжд, над 1500 метра - сняг. Вятърът ще се запази югозападен, в Източна България умерен и силен.

Коментари