Послание за вяра и надежда от Andrea Bocelli

Днес тенорът представя нов албум, а на 12-и декември ще изнесе и празничен концерт онлайн

13 ноември 2020
social
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Днес най-обичаният тенор на планетата, Andrea Bocelli, представя новия си албум "Believe" – трогателна и лична колекция от песни, посветени на силата и красотата на музиката.

Заедно с албума излиза и видеото към неповторимата клaсика "Amazing Grace" в изпълнение на Andrea Bocelli и най-награждаваната певица в историята на "Грами" - Alison Krauss.

Днес Andrea Bocelli обявява и ексклузивен глобален лайвстрийм концерт с билети, "Believe in Christmas", който ще се излъчи на живо от оперната зала Teatro Regio di Parma в Парма, Италия на 12 декември 2020 г. Единственото по рода си, заснето от няколко гледни точки празнично събитие, ще включва вълнуващи изпълнения на Andrea, който ще получи подкрепа от други музиканти и специални звездни гости.

Концертът ще бъде стриймван на живо в цял свят в различни часови зони.

За спектакъла Bocelli се доверява на креативния директор Franco Dragone (познат от впечатляващите си проекти с Цирк дю Солей), с когото тенорът подготвя магическа програма за начало на празничния сезон.

Новият албум "Believe" и новината за Коледния концерт идват няколко месеца след "Музика за надежда" – събитието с рекордна гледаемост, по време на което тенорът направи вълнуващи изпълнения на велики класики в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано на католическия Великден. Концерт беше излъчван на живо и гледан от милиони зрители по света. Той обедини света във време, когато много хора бяха разделени един от друг, изолирани вкъщи. В първите си 24 часа събитието беше гледано от над 28 млн. души и счупи рекорда за лайвстрийм с най-голяма аудитория в историята на YouTube.

Съпродуценти на "Believe" са Steven Mercurio и Haydn Bendall. Албумът съдържа песни, които са поддържали и вдъхновявали Bocelli през годините. В него са включени и дуети с Alison Krauss и Cecilia Bartoli – две изпълнителки, чиито неповторими гласове са слушани и обичани навсякъде по света, неиздавано произведение от късния период на легендарния италиански композитор Ennio Morricone, както и "Gratia Plena" – финалната песен от новия високооценен от критиците филм “Fatima”.

Специално за албума Bocelli композира и свои лични интерперетации на великите класики "Ave Maria" и "Padre Nostro".

"Believe" разглежда много лични за Bocelli теми. Той казва: “Концепцията зад албума е базирана на 3 думи: вяра, надежда и милосърдие. Това са онези три изключителни неща, които придават смисъл и завършеност на нашите животи”.

Музикално надарен още от раждането си, Andrea Bocelli е един от най-обичаните изпълнители на нашето време, пренесъл музиката си на сцените на най-значимите световни събития като Olympic Games и World Cup, и на подиумите на многобройните концертни зали и стадиони по време на изцяло разпродадените си световни турнета. Той е носител на "Златен глобус", няколко награди BRIT и 7 World Music Awards, има своя звезда на Алеята на славата в Холивуд, а предишният му албум, "Si", е #1 в редица страни по света.

По време на блестящата си кариера, простираща се в повече от четвърт век, Bocelli е работил заедно с най-забележителните световни звезди - Luciano Pavarotti, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Ed Sheeran, Dua Lipa, Céline Dion, Tony Bennett и много други.

Bocelli вярва, че музиката помага на душата по начин, който кореспондира с най-фините нюанси на човечеството, независимо от индивидуалната вяра: “Хубавата музика носи със себе си силно послание за мир и приятелство, показва ни красотата и ни помага да отворим сърцата и умовете си”.

"Believe":

Стандартна версия:

1. YOU’LL NEVER WALK ALONE
2. FRATELLO SOLE SORELLA LUNA (DOLCE È SENTIRE)
3. HALLELUJAH
4. PIANISSIMO duet with Cecilia Bartoli
5. AMAZING GRACE duet with Alison Krauss
6. PREGHIERA (ALLA MENTE CONFUSA)
7. GRATIA PLENA (from the movie “Fatima”)
8. CANTIQUE DE JEAN RACINE
9. INNO SUSSURATO
10. OH, MADRE BENEDETTA! (ADAGIO DI ALBINONI)
11. I BELIEVE duet with Cecilia Bartoli
12. AVE MARIA
13. ANGELE DEI
14. AGNUS DEI

Делукс версия:

1. YOU’LL NEVER WALK ALONE
2. FRATELLO SOLE SORELLA LUNA (DOLCE È SENTIRE)
3. HALLELUJAH
4. PIANISSIMO duet with Cecilia Bartoli
5. AMAZING GRACE duet with Alison Krauss
6. PREGHIERA (ALLA MENTE CONFUSA)
7. GRATIA PLENA (from the movie “Fatima”)
8. CANTIQUE DE JEAN RACINE
9. INNO SUSSURATO
10. OH, MADRE BENEDETTA! (ADAGIO DI ALBINONI)
11. I BELIEVE duet with Cecilia Bartoli
12. AVE MARIA
13. ANGELE DEI
14. AGNUS DEI
15. MUI GRANDES NOIT E DIA
16. MIRA IL TUO POPOLO
17. AMAZING GRACE (solo version)

Билетите за събитието "Believe in Christmas" ще се продават от 20-и ноември (петък). У нас концертът ще се излъчи на 12-и декември (събота), от 22:00 часа. Събитието може да бъде гледано единствено на живо. След края му няма да има наличен запис.

Новини