Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Потвърдиха присъдата на Орнела Мути за измама
Потвърдиха присъдата на Орнела Мути за измама
Потвърдиха присъдата на Орнела Мути за измама Петък, 14.06.2019 г., 15:22 ч. Звездата на италианското кино получи условна присъда от шест месеца затвор и глоба от 500 евро за измама

Италиански съд потвърди окончателната присъда на Орнела Мути, звезда на италианското кино през 70-те години. Тя беше осъдена заради фалшива медицинска бележка, оправдаваща отсъствието ѝ от театрална постановка и вместо това е присъствала на благотворителна вечеря в Санкт Петербург.

Съдът потвърди решението на апелативния съд от 2017 година за италианската филмова звезда, която получи условна присъда от шест месеца затвор и глоба от 500 евро за измама.

Актрисата се опита да оспори решението на съда, който тогава постанови, че е излъгала, че е болна и е отменила шоуто в "Teatro Verdi" в Порденоне през 2010 г. Въпреки предписанието на лекаря, че актрисата трябва да почива пет дни и ѝ забранява да използва гласа си, тя е присъствала на благотворително събитие в Санкт Петербург заедно с Кевин Костнър, както разкриха по-късно фотографи.

Първоинстанционният съд осъди Мути на 8 месеца затвор и глоба от 600 евро през 2015 година, което тя оспори с относителен успех през 2017 година.

Въпреки това беше постановено, че присъдата може да бъде спряна, ако на тогавашният работодател на Мути бъдат изплатени 30 000 евро компенсация.

Както посочва италианското издание „Corriere Della Sera”, Мути може да се опита да плати тази четирицифрена сума и в крайна сметка да избегне затвора.

Коментари