Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Празнуваме Световния ден на радиото
Празнуваме Световния ден на радиото
Снимка: pxhere.com
Празнуваме Световния ден на радиото Четвъртък, 13.02.2020 г., 08:27 ч. И днес радиото е най-широкодостъпната масмедия, достигаща до най-много хора по цял свят

На 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото и празнуваме уникалната способност на тази медия да се докосва до живота и сближава хората във всяко кътче на земното кълбо.

Световният ден на радио за първи път е честван през 2012 г., след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО. Впоследствие е обявен като Международен ден от Общото събрание на Организацията на обединените нации.

През 2020 година то е под наслова „Многообразие“, с което световната културна организация призовава към плурализъм и създаване на разнообразно съдържание.

През изминалите години денят насочваше вниманието на обществеността върху равенството между половете, участието на младите хора към хуманитарните и бедствени райони.

Радиото е най-широкодостъпната масмедия, достигаща до най-много хора по цял свят, независимо от образователната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст.

Коментари