Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Представиха логото на Евровизия 2020
Представиха логото на Евровизия 2020
Снимка: Eurovision
Представиха логото на Евровизия 2020 Четвъртък, 28.11.2019 г., 16:41 ч. Представлява кръг с флаговете на всички 41 страни-участнички, подредени по реда на първото им представяне през годините

Организаторите на конкурса "Евровизия 2020" представиха логото на телевизионния конкурс, който ще се проведе в Ротердам. То представлява кръг с флаговете на всички 41 страни-участнички, подредени по реда на първото им представяне през годините.

"Логото съответства на характеристиките на холандския дизайн - то е минималистично, експериментално и иновационно. Емблемата разказва история, тя е достатъчно ярка и празнична и приемлива за всички", заяви изпълнителният директор на конкурса Ситсе Бакер.

По случайно съвпадение на първия конкурс на "Евровизия" в Швейцария през 1956 година първи пя представителят на Холандия, поради тази причина кръгът в логото започва с нидерландския флаг.

65-ото издание на песенната надпревара ще се проведе под мотото Open up!

Холандия получи правото да бъде домакин на конкурса "Евровизия-2020", след като миналата година на първо място беше класиран представителят на страната Дънкан Лорънс с песента "Arcade", припомня ТАСС.

 

Коментари