Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Премахнаха светлинния меч на Люк Скайуокър от търг
Премахнаха светлинния меч на Люк Скайуокър от търг
Премахнаха светлинния меч на Люк Скайуокър от търг Вторник, 11.12.2018 г., 10:21 ч. Клиенти изразиха съмнение в автентичността на реквизита от сагата "Междузвездни войни"

Светлинният меч на един от ключовите герои от киносагата "Междузвездни войни" Люк Скайуокър беше изтеглен от търг в САЩ заради съмнения в неговата автентичност. Това се казва в изявление на аукционна къща "Profiles in History", която е организатор на търга.

Светлинният меч беше представен като реквизит, който е използван на снимачната площадка от актьора Mark Hamill. Той трябваше да се превърне в "черешката" на аукциона, който се провежда от днес до 14-и декември в Лос Анджелис, щата Калифорния.

В рамките на търга се предлагат още около 25 предмета, свързани с популярната киносага. Според прогнозите мечът щеше да донеса над 200 хиляди долара.

Някои клиенти обаче изразиха в социалните мрежи съмнение, че реквизитът е истински. Според тях става дума за копие или прототип. Заради противоречията във връзка с произхода на светлинния меч и дали той наистина е дело на декоратора Роджър Кристиан, аукционната къща реши да го изтегли.

Самият декоратор заяви, че по-рано е изпратил официално писмо до "Profiles in History", с което потвърждава автентичността на лота.

През септември тази година светлинният меч на друг герой от поредицата - Анакин Скайуокър беше продаден за над 179 хиляди долара. 

Коментари