Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Премиерът на Нова Зеландия даде интервю по време на земетресение
Премиерът на Нова Зеландия даде интервю по време на земетресение
Снимка: кадър YouTube
Премиерът на Нова Зеландия даде интервю по време на земетресение Понеделник, 25.05.2020 г., 11:18 ч. Спокойната реакция на Джасинда Ардърн бързо се разпространи в социалните мрежи

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн запази хладнокръвие по време на земетресението в района на столицата Уелингтън, докато даваше интервю за телевизията.

39-годишната Ардърн стана премиер през 2017 г. и е изключително популярна в Нова Зеландия заради справянето си с няколко кризи - масовото убийство в Крайстчърч миналата година, изригването на вулкан през декември и сегашната пандемия от коронавируса.

Малко преди 8 часа сутринта местно време Уелингтън и околните райони бяха разлюлени от земетресение с магнитуд 5,8. Епицентърът беше на 30 км северозападно от близкия до столицата град Левин, а огнището - на дълбочина 37 км, както съобщи новозеландската служба за сеизмични наблюдения.

По това време Ардърн участваше в телевизионно интервю на живо от парламента.

„Просто имаме леко земетресенийце, Райън“, каза тя на водещия Райън Бридж, докато тя, камерата и други предмети край нея се леко се люлееха.

"Доста прилично раздрусване, ако виждаш как нещата зад мен да се движат", добави тя, след което увери събеседника си, че е в безопасност, и интервюто продължи.

"Добре сме, не се намирам под висящи лампи и ми се струва, че съм на място със здравна конструкция", каза Ардърн.

Видеото бързо се разпространи в социалните мрежи.

Макар земетресението да не причини щети и да няма пострадали, то продължи над 30 секунди и предизвика известна паника в Уелингтън.

Коментари