Принц Хари и Меган Маркъл за първи път официално в Лондон

Двамата присъстват на благодарствена служба, част от тържествата в чест на кралица Елизабет II

03 юни 2022
social
Снимка от БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл се появиха публично във Великобритания за първи път от 2020 г., когато се отказаха от кралските си задължения. 

Двойката, която вече живее в Калифорния, присъства днес на благодарствена служба в катедралата “Сейнт Пол”. Британският престолонаследник и бившата актриса, която е американка, вчера беше заснета от папараците в Бъкингамския дворец по време на парада в Лондон. Днес обаче двамата вече бяха сред официалните гости на службата, а появата им беше съпроводена от радостни възгласи от тълпата, събрала се пред катедралата. 

На събитието присъстват членове на кралското семейство, но кралицата отсъства. Още вчера беше съобщено, че тя няма да участва в службата, защото изпитва дискомфорт след първия ден на тържествата. 96-годишната Елизабет II има проблеми с придвижването от известно време и се появява публично все по-рядко, като ограничава ангажиментите си. 

Принц Андрю също отсъства, след като вчера е дал положителен тест за COVID-19. Третото дете на кралицата отсъства от събитията и в четвъртък на фона на обвиненията в сексуално посегателство. Принцът постигна извънсъдебно споразумение с обвинителката през февруари. 

В катедралата, принц Хари и Меган седяха на втория ред заедно с принцесите Беатрис и Южени и техните съпрузи.

На благодарствената молитва присъства и премиерът на Великобритания Борис Джонсън със съпругата си Кари, които бяха освирквани от събралото се множество пред катедралата. Реакцията е свързана със скандала “Партигейт” и разкритията за незаконни партита на “Даунинг стрийт” 10 в периодите на локдаун в страната. 

Предполага се, че кралицата гледа службата в чест на 70 години от нейното коронясване по телевизията в замъка Уиндзор.

 

Новини