Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Принц Хари отпътува за Канада
Принц Хари отпътува за Канада
Снимка: БГНЕС
Принц Хари отпътува за Канада Вторник, 21.01.2020 г., 09:05 ч. Херцогът на Съсекс не е виждал съпругата и детето си, откакто с Меган обявиха, че се оттеглят като официални членове на кралското семейство

Принц Хари е отпътувал вчера от Обединеното кралство за Канада, където са съпругата му Меган и синът им Арчи. Той не ги е виждал, откакто двойката обяви оттеглянето си като старши членове на кралското семейство.

Херцогът на Съсекс напусна страната, след като вчера участва в среща на върха Обединено кралство-Африка за инвестиции в Лондон. На форума той се срещна с държавните лидери на няколко африкански страни и с британския премиер Борис Джонсън.

Това беше един от последните му ангажименти като официален член на британската кралска фамилия. 

На благотворителна вечеря в Лондон в неделя принцът за първи път коментира ситуацията. Той каза, че е взел „с голяма тъга“ решението да се откаже от титлата си, но не е имал „друг избор“. В емоционална реч херцогът на Съсекс каза, че той и съпругата му са искали да продължат да служат на кралицата, но без публично финансиране. „За съжаление, това не беше възможно“, допълни принцът.

На благотворителна вечеря не бяха поканени медии. Хари спомена именно тяхната могъща сила и даде да се
разбере, че една от причините за решението на двойката е била умората им от медийното внимание. От думите му става ясно, че постигнатият компромис при кралицата, не е този, който Хари е искал.

Принцът произнесе речта си ден след като от Бъкингамския дворец обявиха, че той и съпругата му Меган вече няма да бъдат действащи членове на британското кралско семейство, няма да представляват кралицата и ще трябва да възстановят 2,4 млн. лири, платени от данъкоплатците за обновяване на имението „Фрогмор Котидж“, което им беше подарено за сватбата. Те също така ще плащат наем за къщата в Уиндзор, която ще остане техен дом, докато разпределят времето си между Великобритания и Канада.

Коментари