The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Природонаучният музей в Пловдив ще работи безплатно за най-малките през уикенда
Природонаучният музей в Пловдив ще работи безплатно за най-малките през уикенда
Снимка: Регионален природонаучен музей-Пловдив
Природонаучният музей в Пловдив ще работи безплатно за най-малките през уикенда Събота, 20.03.2021 г., 09:55 ч. Децата ще получат атрактивни подаръци – истински зъби от акула

На 20 и 21 март Регионалният природонаучен музей в Пловдив отново ще предоставя безплатен вход до Експозицията за децата до 7-годишна възраст, както и атрактивни подаръци – истински зъби от акула.

Музеят проведе подобно събитие в края на месец януари, когато интересът беше огромен и затова този уикенд дава възможност на още семейства с деца да се възползват от промоцията.

Събитието ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки и с до 30% заетост на пространствата в музея.

Децата ще имат възможност да участват и в ателие за оцветяване на белошипи ветрушки, като използват за модел реалистични макети на мъжка и женска птица, предоставени от Зелени Балкани, като част от откриването на „Оживялата изложба“. В музея ще могат да се видят още модели на консервационно значими видове птици, срещащи се в обхвата на Зеления Пояс на територията на България, Гърция и Турция.

Събитието се организира за отбелязване на двата много значими дни за опазването на околната среда - Световният ден на горите 21 март и Световният ден на водата 22 март.

Коментари