Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Прочутата зелена жилетка на Кърт Кобейн отива на търг
Прочутата зелена жилетка на Кърт Кобейн отива на търг
Снимка: Wikipedia
Прочутата зелена жилетка на Кърт Кобейн отива на търг Вторник, 22.10.2019 г., 15:41 ч. Четвърт век след смъртта на енигматичната гръндж легенда Кърт Кобейн на търг отива прочутата му изгорена с цигара жилетка, която той носи по време на акустичното изпълнение на Нирвана от 1993 г.

Четвърт век след смъртта на енигматичната гръндж легенда Кърт Кобейн на търг отива прочутата му изгорена с цигара жилетка, която той носи по време на акустичното изпълнение на Нирвана от 1993 г., предаде АФП.

Раздърпаната маслиненозелена жилетка с тъмни петна и дупка от изгорено се очаква да бъде купена за между 200 000 и 300 000 долара, сочат предварителните оценки накъщата „Джулиънс Окшънс“.

Дрехата е част от по-голям търг, на който ще бъде предложена и китарата на Кобейн „Фендър“, с която свири по време на турнето „In Utero“.

„Тази жилетка е свещеният граал на дрехите му“, коментира Дарън Джулиън, президент на аукционната къща.

„Кърт имаше гръндж външен вид, той не носеше дрехи за шоу“, каза Джулън пред АФП преди аукциона на 25 и 26 октомври.

Музикалната телевизия МТВ започва своята серия от акустични изпълнения „Ънплъгд“ през 1989 г. с изпълнения на живо, чиито оригинали са различни.

Изпълнението на Нирвана е записано по-малко от 6 месеца преди самоубийството на Кобейн на 27-годишна възраст и се смята за едно от най-добрите в поредицата.

Коментари