Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пролетни температури през февруари
Пролетни температури през февруари
Снимка: pixabay.com
Пролетни температури през февруари Петък, 31.01.2020 г., 13:00 ч. Очакват се и периоди на слабо захлаждане и валежи от дъжд и сняг, но в малки количества

Февруари идва с високи температури. На места термометрите ще показват дори над 20 градуса в първото деседневие, съобщи пред БНТ главен асистент-доктор Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Тя посочи, че това не се случва за първи път, но все пак е рядко явление.

Затоплянето започва от днес, като през всеки следващ ден температурите ще са по-високи.

На 6-и февруари ще започне застудяване, с валежи от дъжд и сняг във високите полета и планините. На 7-и февруари температурите ще предполагат валежи от сняг, но не значителни. Анастасия Стойчева успокои, че не се очакват екстремно ниски температури, като ще е по-студено между 5-и и 10-и февруари.

В първите десет дни от февруари няма да има мъгли, което предполага, че въздухът ще е по-чист.

През третото десетдневие на февруари времето ще е динамично, като температурите ще са около нормалните за месеца. Валежи се очакват около 22-и и 25-и февруари, както и в последните два дни на месеца.

Януари е бил изключително сух месец. Нивата на валежите са били около 10 литра за месеца, при норма 50-60 литра на квадратен метър. Това също не се случва за първи път.

Коментари