Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пролетно време в седмицата преди Коледа
Пролетно време в седмицата преди Коледа
Пролетно време в седмицата преди Коледа Понеделник, 16.12.2019 г., 08:30 ч. Ще бъде топло за втората половина на декември и предимно слънчево

Днес в равнинната част от страната ще се образуват мъгли и видимостта ще е намалена. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 10 и 15 градуса, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла. 

Над планинските райони през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.  

Над Черноморието преди обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настъпва разкъсване на облачността и подобрение на видимостта. Почти тихо. Максимални температури на въздуха - 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Във вторник и сряда над страната от югозапад ще продължи да се пренасят топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, които в отделни райони ще се задържат все по-дълго. Дневните температури там ще остават по-ниски - до 4-8 градуса. 

В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, затоплянето ще продължи. Значително по-високи от обичайните ще бъдат температурите в Предбалкана, където дневните ще достигат 15-18 градуса. Минималните температури ще бъдат предимно между 0 и 5 градуса, в югоизточните райони до 8 градуса.

Времето ще се задържи необичайно топло за втората половина на декември до края на седмицата. В събота и неделя се очакват валежи от дъжд.

Коментари