Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Промениха обвинението срещу Кристиан Николов
Промениха обвинението срещу Кристиан Николов
Снимка: БГНЕС
Промениха обвинението срещу Кристиан Николов Сряда, 22.04.2020 г., 17:48 ч. То вече е за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков

Прокуратурата промени обвинението на Кристиан Николов. То вече е за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, за което наказанието е затвор от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

В Софийския градски съд беше внесено искане той да бъде задържан за постоянно под стража.

Четирима са вече обвиняемите за тежката катастрофа на Великден, при която загина журналистът Милен Цветков. Освен 22-годишният Кристиан Николов и майка му Десислава Пешева, към наказателна отговорност вече са привлечени и спътниците на Николов в автомобила, с който той предизвика пътния инцидент.

Симона Цветкова, приятелка на Кристиан и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Любомир Иванов, са обвинени, защото са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до катастрофата в неделя.

Обвиненията на Цветкова и Иванов са по отделени материали от делото срещу Кристиан Николов.

Десет пъти по-голяма е паричната гаранция на майката на обвинения Десислава Пешева - 100 000 лева. Тя ще отговаря, че му е позволила за управлява фирмения автомобил, след употреба на наркотични вещества.

Симона Цветкова и Георги Иванов са освободени снощи от ареста срещу парични гаранции от по 10 000 лева.

Междувременно днес на метри от мястото на катастрофата на бул. Черни връх стана нов инцидент. Около 15 часа се блъснаха два леки автомобила. Един от водачите е пострадал и е откаран в болница.

Коментари