The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Първи кадри от документалния филм за Beatles
Първи кадри от документалния филм за Beatles
Снимка: facebook
Първи кадри от документалния филм за Beatles Понеделник, 21.12.2020 г., 17:29 ч. Според Peter Jackson продукцията ще бъде като машина на времето за феновете

Peter Jackson разкри кратък откъс от предстоящия си документален филм за легендарната ливърпулска четворка. Премиерата на "The Beatles: Get Back" се очаква на 27 август 2021 г., а създаването му е възможно благодарение на 56 часа непоказвани досега видеоматериали, до които е получил достъп режисьорът.

5-минутното видео от филма беше споделено в Twitter от Paul McCartney. То започва с представяне от носителя на "Оскар". Jackson признава, че пандемията е отложила началото на пост-продукцията и плановете за премиерата на лентата: "Филмът вече трябваше да е готов, но също като целия свят, и той беше засегнат от ковид пандемията. Единственото хубаво е, че монтираме в Нова Зеландия, след като нашата страна до голяма степен овладя ситуацията и успяхме да се върнем в монтажното студио и да продължим да работим. Имаме 56 часа невиждани досега кадри и всичко е наистина страхотно. Бих казал, че сме стигнали до половината, но тъй като вие бяхте толкова търпеливи и филмът ще се забави до 2021 г. си помислихме, че сега е подходящ момент да ви покажем малко от това, над което работим, за да добиете представа за енергията, която ще носи лентата". Jackon уточнява, че не става дума за трейлър, а просто видеомонтаж, който носи "духа" на продукцията.

Във видеото са включени кадри заснети в началото на 1969 г., включително от легендарния концерт на Beatles на покрив в Лондон. Jackson обещава филмът да бъде като машина на времето, която ще пренесе феновете в студиото, за да станат свидетели как четирима приятели правят страхотна музика заедно.

"Get Back" ще покаже и една по-оптимистична версия на раздялата на Beatles и записите на последния им албум "Let It Be". В изявление Ringo Starr каза: “Прекарахме часове в смях и свирене на музика... Имаше много радост и мисля, че Peter ще го покаже. Мисля, че в тази версия ще има много повече мир и любов, точно както бяха нещата между нас".

Starr наскоро обяви, че през март ще издаде нов албум със заглавие "Zoom In", който е създал по време на пандемията.

Колегата му McCartney миналата седмица също представи творческия резултат от изолацията - той пусна последната част от трилогията си "McCartney".

Коментари