Първи поглед към "Китът" на Аронофски

Брендън Фрейзър е в главната роля

27 юли 2022
social
Снимка от instagram

За предстоящата драма на Дарън Аронофски "Китът" се пише повече от година, а сега получаваме представа какво да очакваме. Още през октомври Брендън Фрейзър описа протезите и костюмите като "обширни, безподобни, неудобни", а сега вече имаме представа за какво говори той. Първата снимка на Фрейзър в ролята на главния герой на "Кит" Чарли беше публикувана от A24.

През октомври Брендън Фрейзър говори за "Китът". "Ще бъде нещо, което не сте виждали досега", каза той. Като се има предвид, че режисьор на филма е Дарън Аронофски, това не е изненада. Режисьорът на филми като "Черен лебед" и "Майка" е известен с умението си да създава сюрреалистични и смущаващи образи.

Филмът "Китът" е базиран на едноименната театрална пиеса от 2012 г., написана от Самюъл Хънтър, който е автор на сценария на филма на Аронофски. Героят на Фрейзър е 250-килограмов отшелник на име Чарли, който отчаяно се опитва да закърпи отношенията си с дъщеря си Ели. Години по-рано Чарли изоставя Ели и майка ѝ заради любовника си Алън. Той лекува скръбта си с натрапчиво преяждане, като в крайна сметка напълнява до 250 килограма. Чарли се издържа като онлайн учител по писане.

В ролята на дъщерята на Чарли - Ели, е Сади Синк, известна от "Странни неща". Премиерата на "Китът" ще се състои на филмовия фестивал във Венеция, но все още не се знае кога ще бъде разпространен по кината.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brendan Fraser (@brendan__fraser)

Новини