Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пътна полиция с акция в цялата страна
Пътна полиция с акция в цялата страна
Пътна полиция с акция в цялата страна Събота, 25.07.2020 г., 08:23 ч. Успоредно с това в морските селища и курорти са предвидени засилени проверки за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни и водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

От днес до 26 юли (неделя) вечерта е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростта по магистралите, основните пътни направления и недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Екипите ще следят и за агресивни водачи. Те ще биват спирани и извеждани извън активните ленти за проверка. Успоредно с това в морските селища и курорти са предвидени засилени проверки за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни и водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.

По-малко катастрофи отчитат от "Пътна полиция"

По време на операцията водачите ще бъдат проверявани и за невръчени и неплатени задължения по ЗДвП.

От „Пътна полиция” предупреждават, че специално внимание ще се обръща на курортите с оглед активния сезон на почивките. Статистиката сочи, че тази година от началото на юни досега заловените пияни зад волана са с 28 по-малко в сравнение с 2019 година. С 12 по-малко са и ранените вследствие катастрофа.

Коментари