The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
R.Kelly е признат за виновен за детска порнография
R.Kelly е признат за виновен за детска порнография
Снимка: БГНЕС
R.Kelly е признат за виновен за детска порнография Четвъртък, 15.09.2022 г., 07:31 ч. Робърт Силвестър Кели е осъден по три обвинения

R.Kelly е признат за виновен за детска порнография и други обвинения след едномесечен съдебен процес в родния му град Чикаго. Робърт Силвестър Кели е осъден по три обвинения за производство на детска порнография и три обвинения за подмамване на малолетни.

Кели и двама негови бивши съдружници бяха обвинени, че са манипулирали делото за детска порнография, в което певецът беше въвлечен през 2008 г. Тогава съдебните заседатели произнесоха присъда, с която ги признаха за невинни.

12-членното съдебно жури отдели около 11 часа в продължение на два дни, за да произнесе присъдите. Дата за произнасяне на присъдата не беше определена веднага. За тези нови присъди Кели го грозят от 10 до 90 години затвор. Той вече излежава 30-годишна присъда.

По време на процеса пред журито бяха пуснати откъси от видеоклипове, в които се вижда сексуално насилие от страна на Кели над момичета на 14-годишна възраст.

Коментари