Рапър и "момичето на Бонд" триумфираха с наградите на Billboard

Церемонията се проведе в Лос Анджелис без публика

15 октомври 2020
social
Снимка от twitter

Post Malone, Lil Nas X, Billie Eilish и Khalid триумфираха на церемонията на музикалните награди на Billboard. Събитието се проведе в Dolby Theater в Los Angeles, но без публика. 

Post Malone, който имаше цели 16 номинации, спечели 9 статуетки, сред тях в категориите за топ изпълнител, за рап изпълнител, албум и турне, както и за властелин на класацията за сингли Hot 100.

"Old Town Road" на Lil Nas X победи в категориите за топ песен в чарта за сингли, за най-стриймвана песен, както и за рап композиция.

Billie Eilish получи наградата за най-добър нов изпълнител, а нейната дебютна колекция “When We All Fall Asleep, Where Do We Go” получи признанието за топ албум.

Khalid триумфрира в R&B категориите, като взе наградата за изпълнител, песен, албум и турне.

Cardi B беше избрана за най-добра рапърка, Jonas Brothers - за най-добра група, а корейските звезди BTS спечелиха в категорията Top Social Artist.

Като най-добър латино изпълнител беше посочен Bad Bunny. Заедно с J Balvin той победи в надпреварата за латино албум с техния “Oasis”. "Con Calma" на Daddy Yankee отнесе наградата за най-добра латино песен.

За топ колаборация беше определена "Señorita" на Shawn Mendes и Camila Cabello.

Harry Styles получи наградата за постижения в класациите, която се определя с гласуване от феновете.

В категорията за саундтрак победи музиката от “Замръзналото кралство 2”.

Церемонията на наградите поднесе и множество музикални изпълнения - на сцената се изявиха водещата Kelly Clarkson, BTS, Doja Cat, Alicia Keys, Demi Lovato, Bad Bunny, Sia и Post Malone.

Един от най-емоционалните моменти беше изпълнението на John Legend. Той посвети песента си “Never Break” на своята съпруга Chrissy Teigen, с която загубиха бебето си само преди две седмици.

На церемонията бяха почетени и изпълнителите, които починаха, откакто се проведе предишното връчване на наградите, сред тях рапърът Juice WRLD и един от боговете на китарата Eddie Van Halen.

Новини