Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Разочароващ финал на "Игра на тронове"
Разочароващ финал на
Разочароващ финал на "Игра на тронове" Вторник, 21.05.2019 г., 08:40 ч. Хитовата телевизионна продукция завърши с рекорден брой зрители, но и с рекордно нисък рейтинг на одобрение

Една епична телевизионна ера приключи по един не толкова епичен начин, но пък с рекорден брой зрители.

Въпреки огромното разочарование на феновете на “Игра на тронове” от финалния осми сезон, последният епизод на сериала е гледан от 19.3 милиона души - рекорд както за сериала, така и за продукция на HBO. Озаглавена “Железният трон”, серията надмина предишния рекорд, поставен седмица по-рано от петия епизод “Камбаните”, който беше проследен в различните платформи на телевизията от 18.4 милиона зрители.

За сравнение, финалът на друга популярна телевизионна поредица, която излъчи последния си епизод тази седмица “Теория на големия взрив” е бил гледан от 18 милиона души пред малкия екран.

Средно всеки от последните шест епизода е бил гледан от над 44 милиона души.

И въпреки, че оценките на одобрение на последните епизоди на “Игра на тронове” са доста ниски, критиците напомнят, че сериалът пренаписа правилата за епична телевизионна поредица с брилянтен актьорски състав и мащабна продукция, конкурираща дори големите филмови блокбъстъри.

Коментари