"Red Hot Chili Peppers" анонсираха новия си албум

"Return of the Dream Canteen"

27 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

"Red Hot Chili Peppers" анонсираха новия си албум "Return of the Dream Canteen", втория им албум за 2022 г. след "Unlimited Love", съобщи "Контактмюзик".

Създателите на хита 'Californication' - в състав Антъни Кидис, Чад Смит, Джон Фрушианте и Майкъл Балзари, по-известен като Flea - ще пуснат 14-ия си студиен албум на 14 октомври и втория си за 2022 г. след излезлия '"Unlimited Love", първият им албум след "The Getaway" от 2016 г.

Новината беше споделена за първи път в Денвър по време на северноамериканското им турне "Red Hot Chili Peppers 2022 World Tour", в рамките на което ще свирят в любимия си роден град Лос Анджелис на стадион SoFi, преди да посетят градове като Чикаго, Торонто, Лас Вегас и Остин от сега до септември.

За предстоящия си албум, който е продуциран от Рик Рубин, групата каза: "Започнахме да търсим себе си като групата, която винаги сме били. Просто за удоволствие забихме някои стари песни. Не след дълго започнахме мистериозния процес на изграждане на нови песни. Красива частица от намесата на химията, която ни сприятелява стотици пъти по пътя. След като намерихме този хлъзгав поток от звук и визия, просто продължихме да съдзваме. Чувствахме се като в сън. Когато всичко беше казано и свършено, настроената ни любов един към друг и магията на музиката ни бяха дарили с повече песни, отколкото знаехме какво да правим. Е, открихме какво. Два двойни албума, издадени един след друг. Вторият от тях е също толкова значим, колкото и първият. "Return of the Dream Canteen" е всичко, което сме и което някога сме мечтали да бъдем. Той е създаден с кръвта на нашите сърца". 

Новини