Rihanna беше сензацията на премиерата на “Уаканда завинаги”

Певицата изпълнява песен от саундтрака към филма

27 октомври 2022
social
Снимка от БГНЕС

В Холивуд в сряда вечерта се състоя бляскавата премиера на дългоочаквания филм “Черната пантера: Уаканда завинаги”. По лилавия килим преминаха режисьорът Ryan Coogler и звездите на продукцията, сред които Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Tenoch Huerta и Angela Bassett. 

 

Janeshia-Adams3-Ginyard-BGNES.jpgAngela-Bassett2-BGNES.jpgRihanna-Rocky1-BGNES.jpgTenoch-Huerta-BGNES.jpg

Безспорно най-голям интерес предизвика появата на Rihanna с половинката ѝ, рапъра ASAP Rocky. Певицата и бизнесдама изпълнява песента “Lift Me Up” от саундтрака към филма, посветена на покойния актьор Chadwick Boseman.

Daniel-Kaluuya-BGNES.jpg 

В атракция се превърна и актрисата Janeshia Adams-Ginyard, която премина пред обективите по бодиарт с африкански мотиви, а на гърба ѝ беше изрисуван портрет на Boseman, който изпълни ролята на Черната пантера в първия филм от 2018 г. Той почина през 2020 г. след тайна битка с рак на дебелото черво. Новият филм проследява събитията след смъртта на владетеля на Уаканда крал Т’Чала. 

Janeshia-Adams-Ginyard-BGNES.jpgLetitia-Winston-BGNES.jpg

Първите отзиви са меко казано възторжени. Някои анализатори определят “Уаканда завинаги” като най-трогателния и най-силния филм на Marvel до момента. Други отбелязват, че продукцията притежава зрялост и сериозност, които рядко могат да се видят във филм от комиксовата киновселена на Marvel, а също и че се приоритизира емоционалното преживяване, а не зрелището. Положителна оценка беше дадена и за работата на шведския композитор Ludwig Göransson, автор на музиката за филма.

“Черната пантера” е един от най-големите хитове на Marvel с приходи от 700 милиона долара само в Северна Америка, а световната печалба надхвърля 1,3 милиарда долара. Кулминация на историческия му успех беше номинацията за “Оскар” за най-добър филм. За първи път продукция, създадена по комикси, намери място в най-важната категория на наградите. 

Дали “Уаканда завинаги” ще достигне постиженията на предшественика си, предстои да разберем. Премиерата е на 11-и ноември.

 

Новини